Welkom op mijn website!


 en maak kennis met de Cocker Spaniel.

Bijna iedere cocker heeft een goed humeur wat je kunt zien aan zijn kwispelende staartje. Hij begroet de baas bij zijn thuiskomst altijd enthousiast of die nu een uur is weggeweest of een paar minuten. Ze zijn aanhankelijk, maar niet afhankelijk en hebben een zacht karakter Het is een energiek hondje, dat urenlang kan wandelen en al speurend met zijn neus over de grond overal uitgebreid kan snuffelen om maar geen interessant geurtje te hoeven missen. De cocker houdt van actie en is er dan ook als de kippen bij als hij denkt dat er iets leuks gaat gebeuren.

 

 

Ze zijn heel intelligent en de meesten zijn dol op water en zwemmen.  Soms komen ze wat eigenwijs over, maar dit is met wat standvastigheid goed op te lossen. Maar dat moet wel met een fluwelen handschoen gebeuren, want van een harde aanpak kan een cocker angstig en soms agressief worden. De cocker spaniel was  en blijft een jachthond  - vroeger gebruikt voor de jacht op de houtsnip (woodcock) en de fanzantenhaan (cockpheasant) waaraan de Engelse Cocker spaniel zijn naam dankt.  Als je hem los laat lopen moet je er van het begin af aan intrainen dat hij goed terugkomt. Vooral als ze een spannend geurspoor ontdekken, want anders kun je roepen tot je een ons weegt.

 

 

De vachtverzorging is heel belangrijk, minstens twee tot zes keer per jaar moet deze getrimd worden (geplukt) .  Daarbij wordt de haargroei bij de gehooringang verwijderd alsook de haren tussen de voetzolen. De huidplooien aan de onderlip kunt U zelf schoonhouden, want daar kunnen voedselresten in blijven hangen en natuurlijk ook de vacht en de oren, die U met een speciale kam en bostel kunt borstelen en kammen, tot het weer tijd voor de trimmer wordt.

 

 Ik wens U veel plezier bij het bekijken van mijn website !


 

 

Klik op foto's om te vergroten.